Herfst – Snoeien en bladruimen

Hovenier, is het herfst?

Ja, het is herfst, al zou je dat niet zeggen. Afwisselend een buitje en zon, groeizaam weertje eigenlijk, en als klap op de vuurpijl ook nog die warmtebel. Dacht je dat je die grasmaaier wel op kon bergen, maar nee, het gras groeit door, dus toch nog maar een keer maaien. Zucht...


Voor groeien en bloeien komt snoeien

Herfst is ook de tijd dat veel struiken en bomen gesnoeid mogen worden. Dit jaar misschien wat later dan anders, maar het moet gebeuren. Vakkundig gesnoeide bomen, hagen en heesters schieten in de lente weer uitbundig uit en behouden hun mooie vorm. Nou kunnen sommige mensen dat zelf, maar wij hebben genoeg klanten die het liever aan ons overlaten. Met onze professionele machines en gereedschap zijn we snel klaar en het is toch hartstikke handig als we ook nog het snoeiafval meenemen. Doen we dus!


Oh, oh, dat blad: opgeruimd staat netjes

In één opzicht is het wél echt herfst: het blad valt massaal van de bomen. Nou mag wat blad in de borders best, maar op je gazon, terras, stoep, oprit of bedrijfsterrein wil je niet uitglijden over dikke pakken nat blad. Ook niet makkelijk af te voeren, als je veel blad hebt van een paar flinke bomen. Ha, je voelt 'm al... Ook bladruimen kunnen wij snel en efficiënt. Per slot heeft niet iedereen zomaar een bladblazer in de schuur staan. Wij wel! En een aanhanger om een flinke bult blad in één keer af te voeren. Zo gezegd, zo gedaan.


Tip

November is een goede tijd om vaste planten een ander plekje in je tuin te geven of te scheuren (van één plant meer planten maken). Het groeiseizoen is voorbij en de planten kunnen eerst wortelschieten, voordat ze in de lente weer gaan groeien en bloeien. Alles op z'n tijd!