Winter – Complete tuinaanleg

Doorgewinterde hoveniers

Eindelijk lijkt het er een beetje op: sneeuw en vorst, echt winter. Geen bijtende kou, maar toch... Geen geschikt seizoen voor tuinwerk? Jawel hoor, als het even kan gaan wij niet achter de geraniums zitten. We jojoën tussen regen- en sneeuwbuien door en gaan gewoon de tuin in.


Wat voor tuinwerk dan, hovenier?

't Is maar een weetje: de winter is juist een uitstekend seizoen voor tuinaanleg. Bij diverse klanten gaat de complete tuin 'op de schop'. Als de vorst niet in de grond zit, gaan wij de grond in. Bomen en struiken rooien, oude grond afgraven, tuinpaden en terrassen aanleggen, bodem egaliseren, vruchtbare grond opbrengen. Had je niet gedacht, hè, dat bij tuinaanleg zoveel komt kijken. Daar zijn wij dus druk mee bezig. In een vloek en een zucht is die oude tuin helemaal klaar voor nieuwe beplanting.


O jee, tuinbeplanting in de winter?

Nog zo'n weetje: in de winter kun je juist zowat alles planten. Dat kun je van andere seizoenen niet zeggen. Dus gaan onze hoveniers in die perfect voorbereide tuin aan de slag met de beplanting. Bomen planten – grote of kleine soorten, fruitbomen, net wat bij de tuin en de klant past – hagen en heesters de grond in, fluitje van een cent. Krijgen ze tijd om te wortelen in die vruchtbare nieuwe grond. En dan maar wachten op de lente en zomer, groei en bloei. Heeft wel even tijd nodig, hoor, voor zo'n tuin er weer florissant bij staat. Maar dan heb je ook wat!


Tip

Denk niet te snel dat iets niet kan. Bij tuinaanleg kan bijna alles. Bel ons! De gouden combi van jouw wensen en ideeën en onze kennis en ervaring staat garant voor een unieke tuin. Altijd. Overal.