Zomer – Kleur in de tuin

Rood-wit-blauw

Een koele zomer heeft zo zijn voordelen. Geen verzengende hitte en genoeg regen: de natuur is er blij mee. Stap eens op de fiets en bewonder die bermen en velden vol klaprozen, kamille, korenbloemen en nog veel meer moois. Niet zo sportief? Ook vanuit de auto is het een feest voor het oog.


Focus op je eigen tuin

Maar ook in je eigen tuin is zo'n kleurenpracht mogelijk, al is het dan wat minder wild. Wij zijn druk bezig geweest met tuinen aanleggen, met als kroon op het werk de beplanting. Als je zelf geen groene vingers hebt, is het toch handig dat er een team van hoveniers klaarstaat om een beplantingsplan te maken. Wij kunnen ervoor zorgen dat er in alle seizoenen bloeiende planten en struiken staan.


De tuin heeft tijd nodig

Een beetje geduld moet je wel hebben. Een pas aangeplante tuin doet vaak wat kaaltjes aan. Bomen, struiken en planten zijn nog jong en moeten eerst gaan wortelen. Wij leggen de basis met voedselrijke grond, maar je moet zeker zorgen dat de jonge aanplant genoeg water krijgt. Dus houd die gieter en tuinslang bij de hand en vertroetel je tuin, dan zul je zien hoe snel alles gaat groeien en bloeien.


Tip

Kaal plekje over in de tuin? Zaai dan wat 'wilde' bloemen en laat je verrassen. Goed voor bijen en vlinders, en de tuin fleurt ervan op. Kleinere soorten kunnen ook prima in een plantenbak op het balkon!