Zomer – Tuinonderhoud troef

De tuin vraagt aandacht

Zomer, en we hebben alles al gehad. Grote droogte, enorme stortbuien, verstikkende hitte: het is alles of niets, lijken ze hierboven te denken. Toch zijn er ook dagen met lekker zomerweer en zachte regen. De natuur past zich aan, zo goed en zo kwaad als het kan. Zo ook de tuin, maar we moeten die tuin wel een handje helpen.


Beetje onderhoud kan geen kwaad

Natuurlijk leggen wij ook nu tuinen aan... En mooie! Maar daar gaan we het deze keer niet over hebben. Want van je volgroeide tuin geniet je bij uitstek in de zomer en dan wil je ook dat hij er mooi bij ligt. Alles groeit en bloeit als het regent, maar helaas geldt dat ook voor onkruid. HELP, de tuin verwildert! Als hitte en droogte dan toeslaan, zie je de tuin langzaam verdorren. Dat wil zeggen: als je niks doet! En natuurlijk doe je wél wat. Beetje sproeien, beetje onkruid trekken, beetje gras maaien... Een béétje knapt de tuin daar wel van op.


Nee, dan écht tuinonderhoud!

Een beetje ja, maar meestal niet genoeg. Menige klant heeft het bijltje erbij neergegooid en ons gevraagd om de tuin te onderhouden. Wij weten precies wanneer we moeten snoeien, maaien en sproeien. We verwijderen uitgebloeide planten en onkruid, zodat andere planten weer licht en ruimte krijgen. We weten wanneer we moeten bemesten en kalk strooien, en nog veel meer. We hebben de hoveniers en de middelen om in een grote onderhoudsbeurt jouw tuin weer in optimale conditie te brengen. Voeg daar een beetje van jezelf bij en de tuin BLIJFT ook lang mooi.


Tip

Is tuinonderhoud niet jouw ding, maar een mooie tuin in alle seizoenen wel? Wij nemen de tuin graag onder handen en geven je tips voor klein onderhoud dat je tussendoor zelf kan doen. Alvast één: geef tuinplanten wat extra voeding tijdens de bloei.