Herfst – De tuin winterklaar

Ha, het is herfst!

Prachtige septembermaand, dat wel, maar nu is de herfst toch echt begonnen. De regen komt met bakken uit de hemel en het blad kleurt geel, rood en bruin. Mooi, die diepe herfstkleuren. Zeker als de zon schijnt, want dat doet-ie zo nu en dan. Jas aan voor een stevige wandeling! 


Handen uit de mouwen

Nu is ook de tijd om de tuin winterklaar te maken. Dat is vaak meer werk dan je denkt. Snoeien, onkruid wieden, blad ruimen, gazon verzorgen etc. Geen tijd of geen zin of slecht weer? Vraag het ons. Wij weten precies wat er in dit seizoen moet gebeuren en gaan als een groene tornado door de tuin. En als doorgewinterde hoveniers zijn we ook niet bang voor een buitje. Wij gaan én blijven gewoon aan de slag!


Niks meer te doen dan?

Tuurlijk wel. Kijk eens rond in je winterklare tuin. Zijn er kale plekken waar een boom of struik goed zou passen? Dit is hét moment om die te planten, zeker als ze al wat groter zijn. Wij doen dat graag voor je, want een goed begin is het halve werk. En wat vind je van een pergola, een vlonder of een overkapping? Als wij het tuingereedschap opbergen, kunnen we nog altijd met hamer en zaag aan de gang. En dat doen we!


Tip

OK, blad ruimen: prima voor oprit, terras en gazon. Maar laat eens wat blad liggen in de borders. Als het vergaat, is het natuurlijke voeding voor planten en bomen. En het ziet er lekker herfstig uit.