Lente – Focus op tuinbeplanting

De lente breekt door

Inderdaad, en dat met een razende snelheid, na een te koude, te natte, te sombere aprilmaand. De temperaturen schieten omhoog, de zon schijnt, de dagen worden langer en langer. Bomen en struiken lopen snel uit, planten groeien en bloeien, maar helaas, ook het onkruid tiert welig.


Hoveniers, aantreden!

Dan had je de tuin zo mooi winterklaar in de herfst en nu loop je de tuin in en is er wéér heel veel te doen. Gras maaien, snoeien, onkruid verwijderen etc. Oké, onze hoveniers nemen dat tuinwerk graag van je over, maar daar willen we het in deze blog niet over hebben. Ook niet over de mooie terrassen, vlonders en overkappingen waarmee we de tuin kunnen verfraaien en het tuinplezier kunnen vergroten. Nee, deze keer zetten we de tuinbeplanting in het zonnetje.


Eindeloos veel opties voor tuinbeplanting

De beplanting hangt natuurllijk deels af van je tuin (groot, klein, zandgrond, kleigrond etc.) en deels van jouw persoonlijke smaak. Loofbomen, naaldbomen, coniferen, fruitbomen? Heesters, haagplanten, inheems of exotisch? Kleurrijke bloeiende planten in borders of plantenbakken? Wij geven elke boom, struik of plant de juiste plek, de juiste grond en de juiste verzorging. We hebben zelfs fruitbomen van 150 jaar oud succesvol verplant. Klein probleempje: veel van onze klanten kunnen geen keus maken uit het enorme aanbod van tuinbeplanting. Jij ook niet? Lees de tip!


Tip

Wij maken graag samen met jou een harmonieus beplantingsplan, dat past bij jouw tuin en jouw wensen. En als iets echt niet kan, zoals een gigantische boom in een stadstuintje (kleine bomen worden groot), dan zeggen we dat ook.