Wintertuin in het zonnetje

In de winter de tuin in?

Wij doen het. Als het winterweer het maar even toelaat, gaan we de tuin in voor tuinaanleg of tuinonderhoud. Maar ook jij kan in de winter genieten van je tuin. Nu is het in januari wel écht winter geweest, sneeuw en ijs, dus brrr...? Volg ons hier op een ideeëntrip voor de wintertuin.


Beplanting voor de wintertuin

Ja, oké, de tuin in, maar dan moet er wel wat te zien zijn. Alles kaal in de tuin? Niks aan. Maar er zijn genoeg boompjes, struiken en planten die in de winter groen blijven, bloeien of vrucht dragen. Zo is een hulstboom een feest voor het oog met diepgroen blad en rode besjes. Vaste planten zoals kerstroos (Helleborus) en sneeuwbal (Viburnum) blijven groen en kunnen mooi bloeien, de hele winter door. Naaldbomen, laurierbomen en dwergmispel zorgen voor blijvend wintergroen in de tuin. Ook vetplantjes zoals sedum zijn goed bestand tegen de kou. Etcetera!


Comfort in de wintertuin

Nu nog aangenaam genieten van al dat moois in de wintertuin. Het helpt natuurlijk enorm als je een overkapping hebt, met een buitenhaard of elektrische verwarming. Ook een vuurkorf of vuurschaal met een brandend houtvuurtje maakt het buitenzijn aangenamer. Leg dan ook eens dikke kleden of schapenvachtjes op tuinstoelen of -banken. En als het donker wordt, brengt sfeervolle tuinverlichting de wintertuin weer tot leven. Nog een beetje reuring in de tuin, terwijl je daar zo lekker zit? Hang vetbollen op, zorg voor vogel- en eekhoornhuisjes en voeren maar!


Tip

Ideeën genoeg voor een wintertuin. Wij hebben er maar een paar genoemd. Ben je enthousiast geworden? Schuif dan met ons aan tafel om een uitgekiend tuinplan te maken voor een mooie tuin in alle seizoenen, ook in de winter!