Winter – En toen was er sneeuw

Een spierwitte deken

Simpel sommetje: dag en nacht vorst + neerslag = sneeuw. En niet zo'n beetje deze keer, maar een dik pak sneeuw in grote delen van het land. De tuin is verdwenen onder een witte deken en houdt zijn lenteverrassingen nog even verborgen, want ja, er waren al krokussen in de knop.


Hovenier het hele jaar door

Je bent hovenier of je bent het niet. Wij gaan ervoor in alle seizoenen. In de winter kunnen we de basis leggen voor een nieuwe tuin of renovatie. Vijver, (sier)bestrating, plantenbakken: wat je maar wilt. Voor beplanting en onderhoud kiezen wij het juiste moment. Voor je het weet heb je een tuin met fris lentegroen, een zomers terras (BBQ), prachtige herfstkleuren en ... sneeuw!


Inpakken dan maar

Daar hadden we met z'n allen niet op gerekend, die strenge vorst. En met steeds warmere zomers zijn we ook al geneigd de tuin te verfraaien met beplanting die de warmte (en droogte) goed verdraagt. Maar nu is het KOUD! Dus zijn wij druk bezig om kwetsbare boompjes zoals olijfbomen in te pakken, zodat ze dit echte winterweer overleven. Cadeautje voor de zomer.


Tip

Vogels, eekhoorns etc. in je tuin kunnen het moeilijk krijgen met sneeuw en vorst. Bijvoeren is nu geen luxe en zorg ook steeds voor een bakje vers water (geen ijzer, dan vriezen ze vast).